+36 20 321 7819

A múlt hétvégén az Intima.hu által megrendezésre került az Ezerszínű pajzsmirigybetegség és társai című workshop, melyen én a PCOS-ről tarthattam előadást.

Manapság számos workshopra látogathatnak el az érdeklődők, az intima.hu által szervezett mégis kiemelkedett a többi közül. Tette ezt azért, mert ennek a valóban “ezerszínű” betegségnek felölelte az összes lényeges aspektusát. Tette mindezt úgy, hogy nem csak a szakmai előadások anyagai és természetesen az előadók voltak úgy összeválogatva több különböző szakterületről (belgyógyászat, endokrinológia, dietetika, szülészet-nőgyógyászat), hogy a fenti betegségről teljes képet kaphassanak a látogatók, hanem a kezelésnek a gyakorlati vonatkozásait is szemléltetni tudta. Természetesen nem egy gyógyszer-kóstolóra kell gondolni, ahol egy pohár bor mellett különböző gyógyszereket szedegethettek a vendékek, hanem a fenti betegség és társbetegségei kapcsán igen fontos táplálkozásbeli útmutatót nem csak elméletben hallgathatták meg, hanem a javasolt alapanyagokból készült ételeket meg is kóstolhatták.

Úgy gondolom, hogy az ilyen alaposan megszervezett, egy-egy betegséget és annak kezelési lehetőségeit minden aspektusból megmutató rendezvény mindenképpen hasznos a páciensek számára, különös tekintettel arra, hogy manapság, főleg az állami egészségügyben az orvos-beteg kommunikációra fordítható idő igen kevés, ezért sajnos a páciensek informálása gyakran felületes, nem kielégítő. Az ilyen információhiányt pedig gyakran az internet nem megfelelő helyeiről kapja meg a páciens, ennek minden veszélyével egyetemben. Mind az ilyen színvonalas workshop-ok, mind a színvonalas, szakmai szemmel is korrekt honlapok felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak a páciensek megfelelő tájékoztatásában, ami a gyógyulás szempontjából elengedhetetlen.

A szervezőknek köszönet a színvonalas munkájukért, remélem a rendezvény sikere meghozta a kedvüket további hasonló események szervezéséhez is!

Az én előadásom diáit a PCOS-ről ide kattintva érheti el.

 

Dr. Kelemen Csaba

Dr. Kelemen Csaba

Szülész-nőgyógyász, endokrinológus főorvos.
Rendelésemre IDE kattintva tud bejelentkezni.